Anyukmmal mi ezt szoktuk csinlni hsvtkor, nagyon finom, csak ajnlani tudom! (:
Prizsis sajtkrmmel tlttt szezmmagos franciakenyr
• Hozzvalk:
2 db szezmmagos franciakenyr,
10 dkg Rama margarin,
10 dkg besamelmrts,
5 dkg krmsajt,
10 dkg prizsi,
1 csom tavaszi hagyma,
2 kzepes csemegeuborka,
1 db piros hs paprika,
1 csokor petrezselyemzld,
rlt fehr bors, s
• Elkszts:
A franciakenyereket flbevgjuk s a belsejt eltvoltjuk. Kzben a sajtkrmet a besamelmrtssal s margarinnal simra keverjk, sval, borssal zestjk, majd vatosan beleforgatjuk a kisebb kockkra vgott prizsit, uborkt, paprikt, tavaszi hagymt s a finomra vgott petrezselyemzldet. Az gy elksztett tltelkkel megtltjk a franciakenyereket s htben jl lehtjk. Vastagabb szeletekre vgva adjuk asztalra.
A besamel mrtshoz szksges: 2 dkg Rama margarin, 2 dkg liszt, 1-1,2 dl tej, s.
A felhevtett margarinon pr pillanat alatt megfuttatjuk a lisztet, felntjk tejjel, kevs sval zestjk, s llandan kevergetve srre fzzk.
• Tancsok:
A fenti recepthez htsk le a mrtst, mieltt a sajtot hozzadjuk!
< vissza |